> Evernote
Evernote, gün içinde toplantılarda aldığınız notları dijital ortamda saklamanızı sağlayan bir araç. Notlarınıza akıllı telefon, tablet ve web ortamında aynı anda ulaşabilir, onları güncelleyebilirsiniz. Aynı zamanda farklı başlıklar oluşturup bu başlıkların içinde ayrı yapılacaklar listesi oluşturabilir ve bunları istediğiniz zaman istediğiniz kişi ile paylaşabilirsiniz. Evernote için yapmanız gereken hemen bir hesap açıp akıllı telefon, tablet veya web ortamından kullanmaya başlamak.
Evernote’u indirmek için:
> Mindmeister
Mindmesiter, online zihin haritaları oluşturarak aklımızdaki projeleri, eğitimlerdeki oturumları veya yapılacaklar listesini görselleştirilmesini sağlayan bir araç. Online kullanım özelliği sayesinde, ekip olarak beyin fırtınaları gerçekleştirirken de kullanılabilir. Mindmeister ile ekip üyelerine görevler atayabilir ve bunlar için deadline tanımlayabilirsiniz. Online proje yönetimi programlarına benzer özelliklere sahip olan Mindmeister’da daha fazla ücretsiz harita yapmak için arkadaşlarını davet etmeniz yeterli. Bu uygulamaya akıllı telefon, tablet ve web ortamından ulaşılabilir.
Mindmeister’ı indirmek için:
> Feedly
Gün içinde birçok farklı web sitesine girip haber ve bilgi takibi yapıyoruz. Bu karmaşayı tek bir uygulamadan yönetmek ve pek çok web sitesini tek bir kaynaktan takip etmek hatta onları kategorilendirmek Feedly ile mümkün. Feedly sayesinde herhangi bir güncellemesini kaçırmak istemediğimiz web sitelerini takip etmemiz kolaylaşıyor. Google Reader’ın 2013 Temmuz’daki vedasından sonra popülerleşen bu uygulamayla haber sitelerini takip etmemiz daha kolay. Farklı kategoriler aracılığıyla her an farklı kaynakları çok rahat bir şekilde okuma imkânına sahipsiniz.
Feedly’i indirmek için:
Ayrıca Chrome, Safari ve Firefox için eklentileri mevcut.
> Doodle
Bir iş yerinde çalışanlar olarak daha programlı ve daha sistematik bir şekilde çalışmak için çok sık toplantı yapıyoruz. Bu toplantıları şekillendirirken özellikle gün ve saat belirlemek için Doodle kullanılabilir. Bu online araç sayesinde birden fazla gün ve saati toplantı önerisi olarak belirleyip toplantıya katılacak olan kişilere mail atabilir ve böylece kimin hangi zamanda uygun olduğunu kolaylıkla belirleyebilirsiniz.
Doodle’ı indirmek için:
> Skype
Skype, internet üzerinden görüntülü ve sesli görüşmeler yapmamıza destek olan araçlardan biri. Farklı şehirlerdeki kişilerle toplantı yapmak istediğimizde bu programı kullanabilirsiniz. Aynı zamanda Skype sayesinde kurumumuza başvuran kişiler ile iş görüşmesi, stajyerlik görüşmesi yapmak mümkün. Skype, 25 kişiye kadar ücretsiz şekilde grup konuşması yapma imkânı sağlıyor.
Skype’ı indirmek için:
> Wetransfer
Yüksek boyutlu dosya transferini maillerimiz aracılığı ile yapmak her zaman mümkün olmuyor. Fakat Wetransfer, 2 GB’ye kadar dosyalarımızı istediğimiz kişiyle paylaşabilme imkânı sunuyor. Siteye girerek yüklediğimiz dosyanın linkini, dosyayı göndermek istediğimiz kişiye ilettiğimizde, o kişi de kolayca link üzerinden dosyaya ulaşabiliyor. Wetransfer, projelerimiz için fotoğraf ve video paylaşımında da işimizi kolaylaştıran bir araç. Paylaştığımız linkin 1 hafta içinde silindiği bilgisini de aklımızda tutmak faydalı olacaktır.
wetransfer’i kullanmak için tıklayın
> Livestream
Livestream, internet erişiminizin olduğu herhangi bir ortamda akıllı telefonunuzu ya da bilgisayarınızın kamerasını kullanarak canlı yayın yapmanızı ve bunu internetten yayınlamanızı sağlayan canlı bir yayın aracı. Günümüzde, ana akım medyanın yayınlamadığı etkinliklerde bu ve benzeri programlar fazlasıyla kullanılıyor. Akıllı telefonunuz, tabletiniz veya bilgisayarınız sayesinde konferansınızı, eğitiminizi, basın açıklamanızı ya da herhangi bir eylemi internet üzerinden canlı yayınlayabilirsiniz. Livestream online derslerde, uzaktan öğrenim programlarında da kullanılabilir. Aynı zamanda, televizyon izler gibi Livestream üzerinden yapılan yayınları da izleyebilirsiniz.
Livestream’i indirmek için: